P o t o č i ć

Novosti

STEAM u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju

U sklopu Erasmus+ KA122 projekta „STEAM u ranom odgoju i obrazovanju“ odgojiteljice Ivana Pavelić i Ema Biber  sudjelovale su na tečaju „STEAM Kindergarden“ koji je održan u Malagi u organizaciji idevelopa. Odgojiteljice su, uz već dosadašnja znanje i edukacije iz područja STEAM-a, tijekom ovog tečaja usvojile dodatna znanja, kompetencije i vještine rada s djecom, s naglaskom na digitalni dio STEAM-a.

Tečaj se u velikoj mjeri oslanjao na Lego kocke pa su tako odgojiteljice usvojile inovativne načine korištenje tek 6 Lego kocki (Six Bricks Activities), stvaranja priča uz Lego duplo setove, korištenje Simple & Powered Machines setova te izgradnja zadane teme istim ali i konstruiranje i programiranje robota  Lego WeDo 2.0 seta putem motora i senzora. Također, odgojiteljice su usvojile i osnovna znanja potrebna za korištenje ScratchJr programa i kodiranja te programiranja s Bee-Bot pčelicama.

Osnovni cilj ovog projekta, koji traje od 6.9.2023. do 6.9.2024,  je jačanje kompetencija odgojitelja u području STEAM-a. U tom periodu odgojiteljice će aktivno koristiti stečena znanja u svakodnevnom radu kombinirajući ih s postojećim planom i programom te će svoja saznanja dijeliti s kolegicama, roditeljima te širom zajednicom.

  • 11.11.2023 08:00